HÍRLEVÉL SZÁM #6

HÍRLEVÉL 6. szám – Augusztus 2022

Pilot képzések Magyarországon, Olaszországban és Görögországban – 2022 tavasz/ nyár

2022 tavaszán/ nyarán LAZIO, VEDAC, AEK összesen 100 veterán sportoló számára szervezett pilot tréningeket (Olaszországban 40, Görögországban 30, Magyarországon 30 fő partnerenként), ezzel segítve őket abban, hogy a vállalkozói és üzleti világban elérjék a kívánt sikereket.
Pannon Egyetem és a VEDAC 2022. március-április-májusban szervezte meg a veterán és aktív sportolók számára a pilot tréningeket. A kontaktnapokon felvázolták a képzés hátterét és elvégezték a legtöbb online gyakorlatot. A kontaktórás napok között a résztvevőknek volt idejük az online feladatokat megoldani és a három modult elvégezni. A résztvevők lelkesek és aktívak voltak a kontaktórák során. Megértették az üzleti és vállalkozói készségek fejlesztésének fontosságát annak érdekében, hogy sportkarrierjük befejezése után sikeresek lehessenek. A tapasztaltabb sportolók fontos betekintést adtak a képzés alapelképzelésébe, és egyöntetűen hangoztatták, hogy a vállalkozói kompetenciák fejlesztése és a képzés koncpciója, illetve a tényleges feladatok szükségesek ahhoz, hogy a sportolók sikeresen pályát válthassanak, és ez a tréning minden sportoló számára hasznos, legyen az aktív vagy visszavonult.
LAZIO 2022 júniusában szervezte meg a pilot tréninget kontakt képzés formájában. Ehhez olyan trénert alkalmaztak, aki korábban sportoló, jelenleg pedig repülőgép-pilóta országa egyik nagy cégénél. A Lazio Karate a Multisport klubtagsághoz folyamodott, hogy így bevonja a különböző sportágak sportolóit, nevezetesen: karate, futball, úszás, evezés, jégkorong, amerikai futball. Összesen több mint 40 sportoló szerzett tudomást a platformról. A képzés nagy része nagy elköteleződést és visszajelzést eredményezett a résztvevők részéről. A kapott visszajelzések között szerepelt az érdekes tartalom és a vita továbbvitele iránti érdeklődés.
Az AEK három sikeres pilot tréninget szervezett 2022 júniusában az 1., 2. és 3. modulhoz. A modulok az AEK kézilabda klub sportolóinak, az AEK vívóklub sportolóinak, valamint az Athéni Egyetemen, a Testnevelési és Sporttudományi Intézet – ahol a sportolók a sportterület számos különböző szakterületével kerülhetnek kapcsolatba – fiatal sportolóinak szóltak. A képzés körülményei minden esetben kedvezőek volt a sportolók számára, és sok csapatépítő tevékenység zajlott. Először is azt akartuk, hogy a sportolók felismerjék képességeiket, mint például a csapatmunka, a problémamegoldás, az összesített munka, a gyors döntések meghozatala, az időnyomás alatti munkavégzés és az önkifejezés. Arra törekedtünk, hogy a játékosok elgondolkodjanak a jövőjükön, hogyan képzelik azt, és mit terveznek ezzel kapcsolatban. A sportolók beszélgettek velünk arról, hogyan keresik meg a kenyerüket (a veteránok), illetve mit képzelnek el a visszavonulás után (a fiatalabbak). Megpróbáltuk azonosítani a sporthoz való hozzáállásukat, személyiségüket, képességeiket és szakmai karrierjüket, és segíteni őket abban, hogy előrelépjenek céljaik és vágyaik felé.

A BOUNCEBACK Massive Open Online Course (MOOC) elérhető 2022 júliusában

A BOUNCEBACK tananyagot (MOOC) sikeresen tesztelték Magyarországon (PE és VEDAC), Olaszországban (LAZIO) és Görögországban (AEK) a pilot tréning résztvevői. A kísérleti tréningek résztvevőinek tapasztalatai és visszajelzései alapján a Platformot az R&DO és a MILITOS finomhangolták és újratervezték. Örömmel értesítünk benneteket, hogy a végleges anyag minden érdeklődő veterán és aktív sportoló, érdeklődő számára ingyenesen elérhető e-learning formájában. Bárki, aki úgy dönt, hogy részt vesz a BOUNCEBACK MOOC-ban, egyszerűen bejelentkezik a BOUNCEBACK platformra. A partnerek továbbra is visszajelzéseket gyűjtenek az érintettektől a multiplikátor események során.

Hozzáadott érték – Bounceback digitális kitűző

Hozzáadott értékként egy digitális kitűző is készült a projekt keretében. Ezzel a digitális kitűzővel lehet elismerni a Bounceback pilot képzések elvégzését Magyarországon, Görögországban és Olaszországban. Ez egyfajta digitális tanúsítvány, amely tartalmazza a megfelelés feltételeit, a kiállítót és minden szükséges információt a képzésről. A képzések résztvevői e-mailben kapták meg BB kitűzőjüket. A Bounceback digitális kitűző linkje: https://eu.badgr.com/public/badges/ZLpMcDh7SpavS9XHkF24Jg 

HAMAROSAN

Bounceback Záró Konferencia – 2022. szeptember

A BOUNCEBACK KONFERENCIA – „Aktív és veterán sportolók a vállalkozói és üzleti világban” című rendezvényt a Pannon Egyetem (PE) Gazdaságtudományi Kara és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) szervezi a Sportegyesületek Országos Szövetségével együttműködve (SOSZ) 2022. szeptember 19-20-án Veszprémben.
Szeretettel várunk Bounceback projektünk rendezvényére. Nagy megtiszteltetés, hogy Dr. Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke személyesen is részt vesz, valamint, hogy Dr. Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó és Mizsér Attila olimpiai bajnok, az Apollo Consulting Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes, világbajnok, kétszeres Európa-bajnok és junior világbajnok úszó is részt vesz a kerekasztal-beszélgetésen.
A rendezvényen sor kerül kerekasztal-beszélgetésre, az Európai Bizottság által finanszírozott Bounceback projekt eredményeinek bemutatására, és lehetőség nyílik a jövőbeni együttműködések kialakítására. A projekt egy innovatív képzésmódszert dolgozott ki aktív és volt sportolók számára, hogy a sportpályafutásuk során megszerzett készségeiket olyan készségekké alakítsák át, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy sikereket érjenek el a vállalkozói és üzleti világban. 
[Bővebben a konferenciáról]

Regisztrációs

Bounceback Athletes
Developing an innovative learning approach to facilitate the integration of veteran/retired athletes into employment, business and entrepreneurship
www.bouncebackathletes.eu

Töltsd le és olvasd el az első hírlevelet.