HÍRLEVÉL SZÁM #5

HÍRLEVÉL 5. szám – Március 2022

Bounceback képzési anyagok

Az elmúlt hat hónap folyamán, rendszeres konzultációkkal és a partnerekkel való közös munkával kifejlesztettük a veterán és aktív sportolókra irányuló projekt céljait tükröző BOUNCEBANK képzési anyagokat. 
Az 1. modult: ’A mérkőzés/játék előtt’ a Pannon Egyetem fejlesztette, a Militos munkája a 2. modul: ’Bemelegítés! – Felkészülés’ és a 3. modul: ’Az öltözőben – belépés a pályára’. A modulok célja, hogy a veterán sportolók meglévő készségeit olyan kompetenciákká formálja, melyek segítségével sikeresek lehetnek az üzleti/ vállalkozói szférában. AEK, Lazio, VEDAC, R&DO átnézték a modulokat, hogy biztosítsák hatékonyságukat és relevanciájukat saját országaik sport- és képzési struktúráiban. A képzési anyagokat a projekt-partnerek lefordították saját nyelvükre, figyelembe véve a kulturális sajátosságokat is.

A BOUNCEBACK online platform és a Massive Open Online Course (MOOC, tömeges nyílt online kurzus)

Platform keretrendszerét (WordPress) az R&DO tervezte és fejlesztette először angol nyelven, melyet a partnerek a funkcionalitás szempontjából teszteltek. Ezzel párhuzamosan a MOOC (tömeges nyílt online kurzus) beintegrálódott a BOUNCEBACK felületre. Ezt követően az R&DO továbbfejleszti és finomhangolja a platformot a partnerek nyelvein, ami várhatóan 2022. március közepére el is készül. A partnerek márciusban a saját nyelvükön is tesztelik a felületet, hogy a pilot tréningekre minden készen álljon.
A BOUNCEBACK képzési anyagok minden érdeklődő visszavonult és aktív sportoló és más érdekelt fél számára ingyenesen elérhetők lesznek az e-learning felületen. Ugyanakkor az első körben csak a Magyarországon, Olaszországban és Görögországban zajló pilot tréningek résztvevői érhetik csak el. A végső anyag a tesztelést és a pilot tapasztalataira és visszajelzéseire alapozott finomhangolást követően lesz nyilvános. A későbbiekben aki úgy dönt, hogy szeretne részese lenni a BOUNCEBACK online kurzusnak (MOOC), egyszerűen belép a felületre, és regisztrál a kurzusra.

A KÖVETKEZŐ LÉPÉSEK

Pilot tréningek szervezése: Vigyázz, kész, Bounceback tréning!

A Lazio, a VEDAC, és az AEK pilot tréningeket szervez mindösszesen 100 visszavonult sportoló számára (40 Olaszországban, 30 Görögországban és 30 Magyarországon, partnerenként) 2022 tavaszán. Kiválasztottuk a trénereket, és úgy döntöttünk, hogy ’tandem trénereink’ is lesznek, akik ’hídként’ szolgálnak a trénerek és a sportolók között, illetve segítenek bevonni a döntéshozókat is.
A pilot tréningek tartalma:
•    a sportolók önértékelése az online platformon,
•    néhány csoportos foglalkozás az elkészült kézikönyvek iránymutatásai alapján,
•    távoktatási felület tesztelése, melynek során a sportolók kipróbáljk az e-lerninget, szakértőkkel való közvetlen ’találkozásokkal’ a platformon és a MOOC-on keresztül, és megfelelő iránymutatást kapnak a kezdeti nehézségek leküzdésére.
A Pannon Egyetem és a VEDAC a pilot tréningeket/ workshopokat 2022 március-április-május folyamán tartja visszavonult és aktív sportolók számára, segítséget nyújtva számukra, hogy sikeressé válhassanak a vállakozói és üzleti szférában.

További információ és jelentkezési lehetőség a magyar Bounceback tréningre az alábbi felületen érhető el: https://www.gtk.uni-pannon.hu/bounceback-trening/
Bounceback hírek magyarul: https://www.bouncebackathletes.eu/hirlevel-szam-5/?lang=hu.

Kézikönyvek és képzők képzése anyagok fejlesztése

A BOUNCEBACK konzorcium kézikönyveket tervez és fejleszt, melyek lefedik az üzleti/ vállalkozói szférába belépni kívánó sportolók képzésének minden pedagógiai aspektusát.
Ezek a kézikönyvek részletes, a pilot során tesztelt megközelítést bemutató iránymutatással szolgálnak az új életpálya építéséhez, és gyakorlati tanácsokkal arra, hogyan lehet sikert elérni a Match-Making Tool által felvázolt lehetséges szakmai pályákon. Az AEK megkezdte a Tréning-útmutató kidolgozását.

BOUNCEBACK AZ EPALE-N

A Bounceback projekt elérhető az EPALE-n (Electronic Platform for Adult Learning in Europe).  Két új blogot tettünk közzé: https://epale.ec.europa.eu/en/blog/development-training-materials-progresshttps://epale.ec.europa.eu/hu/content/vigyazz-kesz-bounceback-trening. A sportban, csakúgy, mint az életben, a szorgalom és a kemény munka kifizetődik!

Bounceback Athletes
Developing an innovative learning approach to facilitate the integration of veteran/retired athletes into employment, business and entrepreneurship
www.bouncebackathletes.eu

Töltsd le és olvasd el az első hírlevelet.