Projekt partnerek

University of Pannonia

koordinátor I Magyarország

A veszprémi székhelyű Pannon Egyetem a Közép- és Nyugat-Dunántúli Régió meghatározó felsőoktatási intézménye. A kiváló szakmai hagyományokkal rendelkező intézmény képzési kínálata csaknem minden tudományterületet lefed.

Multidiszciplináris egyetemünk páratlan lehetőséget biztosít korszerű ismeretek megszerzésére a bölcsészettudomány, a közgazdaságtudomány, a műszaki informatikai tudományok, a mérnöki tudományok, a neveléstudomány, a társadalomtudomány és a természettudományok területén, továbbá az egyetemi tananyagon túlmutató szakmai, tudományos tevékenységre is. Az oktatók és a kutatók kiemelkedően teljesítenek a hazai, illetve az Európai Uniós pályázatokban is.

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara magas színvonalú oktatási, kutatási és fejlesztési tevékenységével hozzájárul a civil társadalom működéséhez és fejlődéséhez. 
Hallgatóközpontú gazdasági oktatási intézményként, a Gazdaságtudományi Kar gondoskodó környezetet biztosít, valamint nyitott szemléletet és etikus magatartást tanúsít. Kutatásalapú, gyakorlatorientált oktatási kínálatával olyan diplomásokat készít fel, akik támogatják, illetve pozitív változást hoznak létre közösségeikben.

A Gazdaságtudományi Kar szervezeti egység kategóriában az országban elsőként nyerte el a Felsőoktatási Minőségi Díjat 2008-ban.

2014 januárjában a Kar jelentős mérföldkőhöz érkezett: az AACSB International (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) tagja lett.

A Karnak elismert és figyelemre méltó Doktori Iskolája van, ahol kiváló professzoraink kutatócsoportokat vezetnek a közgazdaság tudomány, az üzleti- és menedzsment tudományok területén.

A Pannon Egyetem számára fontos, hogy minél több ismert és elismert oktatót vonzzon az egyetemre, a Gazdaságtudományi Kar pedig arra törekszik, hogy erős és tartós kapcsolatokat alakítson ki az oktatók között, bevonva őket különféle kutatás-fejlesztési együttműködési projektekbe, valamint felkérve őket a képzésekben történő oktatási tevékenység végzésére. Emellett, felismerve annak a szükségességét, hogy az oktatás minél inkább a valós életben előforduló helyzetekre reflektáljon, a Pannon Egyetem lépéseket tett annak érdekében, hogy megerősítse kapcsolatait a régió vállalataival. 

Militos Consulting SA

Partner I Görögország

A Militos Consulting S.A. (20 éve működik) egy egyedülálló, dinamikus és innovatív, teljeskörű szolgáltatással rendelkező tanácsadó cég, amelynek erős európai profilja, nemzetközi tapasztalata és számos kitüntetése van az integrált és úttörő tanácsadási szolgáltatások nyújtásában a legkülönbözőbb területeken, ideértve a gamifikációt és a digitális alkalmazásokat, a készségek megerősítését, a vállalkozói ismeretek oktatását, a szakképzést (VET), a kommunikációt, a közösségépítő és tudatosságnövelő tevékenységeket, a rendezvényszervezést, a szociális innovációt, a kultúrát stb.

A Militos, az eddigi eredményeket tekintve, mintegy 60, az Európai Unió által finanszírozott projekt és tevékenység vezetőjeként vagy partnereként, komoly tapasztalattal rendelkezik a nagyszabású és összetett projektek projektmenedzsmentjében, valamint az európai rendelkezések alapos megértésében. A Militos jelentős szakértelemmel rendelkezik az új és fenntartható vállalkozási rendszerek koncepciójának kidolgozásában, fejlesztésében és működtetésében, train-the-trainer módszertanokban, interaktív e-learning eszközökben, illetve magával ragadó online játékok és mobilalkalmazások terén is.

A Militos nagy tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik a közösségek mobilizálásában, a hálózatok kiépítésében és aktiválásában, igényes események és nagyszabású kampányok tervezésében, menedzselésében és megvalósításában.

Összességében, az elmúlt 8 évben, a Militos több mint 185 multidimenzionális és disszeminációs akciót szervezett több mint 65 000 résztvevővel és számos kitüntetést kapott szolgáltatásainak minősége, innovatív tartalma, a kommunikációs tevékenységek hatása és hatékonysága miatt, beleértve 2 európai díjat (DG AGRI), úgymint a Special Public CAP Award Európa legszélesebb körének eléréséért (első hely) és az Award for Innovative Communication in the EU CAP (harmadik hely) az agrárvállakozás előzmozdításáról szóló LLP farmsup! projektért. A Militos egy 10 fős multidiszciplináris csapatot, nagy szakértői hálózatot és világszerte több mint 350 együttműködést tart fenn.

R&DO Ltd

Partner I Cyprus

A ciprusi székhelyű R&DO Ltd. kommunikációs stratégiákat és tevékenységeket tervez és valósít meg, disszeminációs anyagokat készít, valamint kezeli mind a hagyományos, mind a digitális médiát. E tekintetben számos projektet vállalt, például hálózatok fejlesztését, kampányok lebonyolítását és más közösségépítő kezdeményezéseket. A vállalat különféle társadalmi-gazdasági ágazatokra összpontosít, amelyek közül a környezetvédelem, a mezőgazdaság, a város- és vidékfejlesztés a közösségek mozgósítása és az életminőséghez való hozzáállás kialakítása terén, tudáson, készségeken és személyes felelősségen alapul. A vállalat célja az innovatív ötletek folyamatos fejlesztése, termékek, szolgáltatások és társadalmi tanulás formájában. Azáltal, hogy széleskörű tapasztalattal és ismeretekkel rendelkezik az uniós politikák és célkitűzések terén, az RNDO megfelelő felszereltséggel rendelkezik mind a javasolt projekt tervezett beavatkozásainak megtervezéséhez és fejlesztéséhez, mind pedig a hatékony tájékoztatási módszerek és eszközök kidolgozásához, a tervezett tevékenységek kívánt eredményeinek és hatásainak eléréséhez. Az RNDO integrált IKT-megoldásokat, webalapú alkalmazásokat, weboldalakat és vállalati szoftverrendszereket kutat, tervez, fejleszt és kezel.

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) hazánk egyik legeredményesebb atlétikai klubja, közel három évtizedes fennállása alatt számos olimpikont, nemzetközi sikereket és magyar bajnokot adott Veszprém városának.

A VEDAC fő profilja versenysport és szabadidősport biztosítása a helyi és környékbeli lakosság számára. A szervezet országos és nemzetközi versenyek szervezésével is foglalkozik. továbbá helyi iskolákban atlétikai foglalkozásokat tart. A lakosságot különböző utcai futóversenyekkel aktivizálja. A résztvevők száma sok esetben meghaladja az 1000 főt is.

A klubnak három szakágban folytatja tevékenységét: futó, dobó és ügyességi. A legnagyobb létszámmal a futó szakosztály rendelkezik, viszont a nemzetközi eredményeket a dobó szakág biztosítja.

Egyesületi tagok száma kb. 200 fő, 12 edző ebből 6 fizetett, szakmai munka támogatását 4 fő végzi.

AEK ATHLETIC CLUB

Partner I Görögország

AZ AEK Görögország legrégebbi sportklubja, amely egy remek ötletből született. Az emlékezés szimbóluma, nagy hagyományokkal képviseli az atlétikai tevékenységeket Görögországban és Európában. A története 1924-ben kezdődött. Két évvel a kis-ázsiai pusztulás után egy csoport, amely Athénban élő konstantinápolyiakból állt, úgy döntött, hogy létrehoz egy klubot, amelynek célja az lesz, hogy emlékeztesse mindannyiukat az elveszett hazájukra és egy ezer évig létező civilizációra, és ezáltal soha ne merüljön feledésbe. Az AEK egy sokoldalú sport klub, amely több mint harminc (30) sportággal rendelkezik az amatőr sportklub égisze alatt (például vívás, ökölvívás, súlyemelés, kick-box, atlétika stb.), azonban Európa-szerte és világszerte a legnépszerűbbek és a legelismertebbek a futball, a kosárlabda és a kézilabda sportágak.

Az ország egyik legjobb klubja, mely mindig hű az alapelveihez és értékeihez. A legtöbb olimpiai sport akadémiai részlege egyenlő esélyeket biztosít a fiúk és a lányok számára, így kiválaszthatják, hogy mi a legjobb és megfelelőbb számukra. A klub küldetése, hogy minden sportot egyenlően kezeljen és fejlesszen. A klub elképzelése, hogy az előzőekben leírtakat ’saját gyermekei’ által valósítsa meg. Ezen felül az AEK mindig is érzékenyen kezelte a társadalmi kérdésekben történő szerepvállalását.

A történelem és a rajongók millióival szembeni felelőssége vezérelte egy sokoldalú cselekvési terv létrehozásában, a kiszolgáltatott társadalmi csoportok támogatása érdekében. Annak érdekében, hogy sikerüljön a próbálkozásuk, minden lehetséges módon segítséget nyújtanak klubjaik és akadémiáik sportolói.

Società Sportiva LAZIO Karate

Partner I Olaszország

Az SS Lazio Karatét Marco Locuratolo 6° DAN fekete öves mester és elnök alapította, aki veteránnak számít ebben a sportágban, több mint 30 éves tapasztalattal, oktatással és bajnokságokkal a háta mögött. A karate filozófiája követi az egyszerű sportrutinon felüli értékek elérését. A karate egy életmód, amelyet elszántsággal, áldozatkészséggel és a célok soha el nem engedésével űznek.

A Lazio karate iskola és sportklub az igazi sportértékek elveire épül, amelyeket az Olimpiai Charta előír. A Shotokan, a karate egyik hagyományos fajtája, amely japán gondolkodásmódra és koncepciókra támaszkodik. Az évek során a klub résztvevői számos nemzetközi bajnokságon vettek részt, maximális eredményeket elérve mind kumitében, mind katában.

A karate egy olyan sport, amely olyan gondolatokat és gyakorlatokat tanít, amelyeket a sportolók és a nem sportolók is használhatnak szakmai fejlődésükhöz. Ez egy olyan sport, amelyet az élet minden szakaszában lehet gyakorolni, különösen a veterán és a nyugdíjas korban. A sportklubban képzett edzők és mesterek tanítják a projekt alapelveit, és ezáltal hozzáadott értéket teremtenek a projekt számára.